Despre mine

Fotografia mea
O(rosanu) M(arius). Dupa initialele numelui, s-ar putea afirma ca sunt ... OM! Un OM obisnuit, un OM intre oameni! Apreciat de unii si contestat de altii, in egala masura. Apreciat acum si contestat de aceleasi persoane mai tarziu. La fel de valabil si viceversa! Un OM care face cu pasiune tot ceea ce face (bine sau rau!) si primeste de la cei din jur cu aceeasi pasiune. Un OM dependent prea mult de succese si de aprecierea celor din jur, care se regaseste greu in cazul unui esec sau al nerecunostintei celor pentru care munceste sau pentru care traieste. Un OM relativ bun si altruist (in general), dar foarte exigent cu el insusi si cu cei din jur!

duminică, 13 septembrie 2015

SE POATE, DOMNULE PRIMAR?

PROVOCAREA ZILEI
(preluare de pe pagina www.facebook.com/Orosanu.Marius)

Provocarea de astăzi este adresată, în special, primarului mun. Botoșani, Ovidiu Portariuc, dar în egală măsură pot răspunde la ea Dorin Alexandrescu și oricare alt edil din țară.

De la început precizez că nu este o idee originală, ci preluată de pe Facebook, dar o consider utilă și, important, ușor de pus în practică, fără costuri semnificative.

Inițial am preluat pe profilul personal următoarea ”provocare”:
_________________________________
UITĂ O CARTE UNDEVA!
Alătură-te campaniei internaționale de promovare a lecturii "Oublie un livre quelque part"/ Uită o carte undeva!

Ia o carte şi uit-o pe o bancă, la metrou, într-un parc sau în localul tău preferat. Scrie-i un mesaj celui ce o va găsi, apoi povestește celorlalți și provoacă-i să facă la fel! Împreună putem schimba mentalități și promova lucruri frumoase!

Dorim să precizăm că acest eveniment social de anvergură (pornit în Quebec dar care a luat aripi în întreaga lume) se înscrie în șirul altor activități de promovare a lecturii (cum ar fi bookcrossing/livre voyageur, free library etc) și este considerat ca fiind un fenomen social original, dinamic și chiar necesar pentru orice societate pentru că astăzi cu noile tehnologii care ne inundă viața avem tendința să citim din ce în ce mai puțin. Astfel, pe rețelele sociale există mai multe evenimente create în acest sens, fie la nivel mondial, european sau local cum este cazul evenimentului nostru. Astăzi sunt înscrise în jur de 60 000 persoane din întreaga lume.
________________________________

Propunere frumoasă și utilă. Două comentarii făcute la respectiva postare m-au determinat să lansez astăzi provocarea către edilii noștri:
Primul comentariu (Odette): ”În Montreal, în câteva parcuri, am văzut un fel de căsuțe cu cărți. Oamenii iau cartea, o citesc cat stau prin parc și o pun înapoi sau, dacă o iau acasă, regula nescrisa e să aducă alta în locul ei. S-o fi ținând oamenii de regula asta ca mereu erau cărți în căsuță.”
Al doilea comentariu (Florin): el a postat linkul către o inițiativă excelentă, în spiritul celor discutate, aplicată cu succes în Satu-Mare. http://satumareonline.ro/cp/4/17386/Campaniile-%E2%80%9ECuibul-de-c%C4%83r%C8%9Bi%E2%80%9D-%C8%99i-%E2%80%9EEuropa-la-ea-acas%C4%83%E2%80%9D-au-ajuns-la-final

Domnule Primar, încercăm și la noi ceva de genul acesta? Puțin lemn (tablă, PVC sau alt material corespunzător) se găsește cu siguranță. Lucrători aveți (la Direcția de Servicii Edilitare), iar dacă nu îi puteți folosi pe cei care au de efectuat ore de muncă în folosul comunității, astfel încât puteți demara imediat această acțiune! Parcul Mihai Eminescu, Parcul de lângă Primăria Botoșani, cel de pe Curcubeului, Parcul Tineretului, cel de pe Sucevei etc. sunt câteva locuri care ar putea fi înfrumusețate cu astfel de căsuțe! Cărți promitem să aducem noi, cetățenii urbei!

P.S. Nu-mi rămâne decât să sper că această ”provocare” va ajunge să fie citită de cei care au dorință și putere să o pună în practică! Poate și cu ajutorul fiecăruia dintre noi! Doamne-ajută!

Niciun comentariu: