Despre mine

Fotografia mea
O(rosanu) M(arius). Dupa initialele numelui, s-ar putea afirma ca sunt ... OM! Un OM obisnuit, un OM intre oameni! Apreciat de unii si contestat de altii, in egala masura. Apreciat acum si contestat de aceleasi persoane mai tarziu. La fel de valabil si viceversa! Un OM care face cu pasiune tot ceea ce face (bine sau rau!) si primeste de la cei din jur cu aceeasi pasiune. Un OM dependent prea mult de succese si de aprecierea celor din jur, care se regaseste greu in cazul unui esec sau al nerecunostintei celor pentru care munceste sau pentru care traieste. Un OM relativ bun si altruist (in general), dar foarte exigent cu el insusi si cu cei din jur!

luni, 24 noiembrie 2014

DARUIND, VEI DOBANDI! DISTRIBUIND, VEI AJUTA! ;)

”Conduita morala nu inseamna pur şi simplu exigenta de a renunta anume la placerile vietii, ci mai degraba interesul plin de solicitudine pe care-l depune cineva ca sa faurească o soarta mai buna pentru toti oamenii.” (Albert Einstein - un autist genial!)


Este laudabil, este impresionant, este de-a dreptul motivant efortul depus de Gabriela Ivan si de ceilalti colegi din cadrul Asociatiei Parintilor Copiilor cu Autism (APCA) din judetul Botosani de a organiza o seara caritabila pe data de 04.12.2014, orele 17-20, la Hotel Rapsodia (sala Mihai Eminescu), dedicata strangerii de fonduri pentru recuperarea copiilor cu autism. Nu este deloc usor, mai ales in conditiile in care toti acesti parinti au cate 1-2 copii cu nevoi speciale, care au nevoie de intreaga atentie din partea celor din apropierea lor. De aceea le transmit tuturor parintilor si pe aceasta cale felicitarile mele pentru tot ceea ce fac.


Cu ajutorul unui bun amic (anonim, la solicitarea sa expresa!), care a sacrificat un week-end pentru un scop nobil, forma finala a afisului spectacolului umanitar poate fi facuta publica, fiind onorat sa o distribui si eu in cronologia proprie, cu speranta declarata ca un numar cat mai mare dintre voi o veti distribui la randul vostru prietenilor si cunostintelor, prin intermediul Facebook-ului, blogurilor sau prin e-mail. Cu cat vor afla mai multi despre scopul evenimentului, cu atat mai mari sunt sansele ca oameni cu suflet deosebit sa sprijine aceasta asociatie, financiar/material sau prin diverse servicii ori facilitati oferite copiilor si parintilor.

La un moment dat mi-am exprimat, intr-un cerc restrans, regretul ca acest eveniment nu a fost programat sa se desfasoare in campania electorala, motivand ca atunci politicienii din tot spectrul politic sunt mai ”atenti” si mai ”milostivi”, mai ales daca mass media este prezenta in zona, fapt care putea aduce in conturile asociatiei o suma semnificativa, iar multe dintre cheltuielile de organizare puteau fi preluate de un partid sau altul. Una dintre persoanele direct implicate in organizarea evenimentului mi-a raspuns ca se vor gasi si acum oameni sufletisti care sa-i ajute, iar in ceea ce priveste donatia si/sau prezenta anumitor politicieni, scopul nu este sa vina din obligatie sau din interes cat mai multi membri de partid (oricare ar fi!), ci sa vina din convingere cat mai multi OAMENI. Pana acum trebuie sa recunosc ca a avut dreptate: multi sufletisti s-au implicat si au ajutat, in limita posibilitatilor, ca aceasta seara caritabila sa fie un eveniment deosebit. Pe o parte dintre ei ii veti regasi pe afis, pe altii ii veti auzi mentionati in seara evenimentului, iar unii vor ramane anonimi, organizatorii respectandu-le dorinta expresa. In ceea ce priveste prezenta ”VIP”-urilor, a persoanelor publice din Botosani, a oficialitatilor si a politicienilor, este greu de estimat acum ce va fi pe 4 decembrie 2014. Spre deosebire de alte evenimente, la care multi dintre ei primesc o invitatie gratuita si onoreaza o taiere de panglica, de data aceasta trebuie sa faca sacrificiul de a dona (minim) 100 lei pentru copiii cu autism, iar aceasta suma dupa o campanie electorala costisitoare poate fi considerata foarte mare, nu-i asa? Am invatat in timp ca una din marile greseli pe care le facem este generalizarea, cand ii judecam pe toti dintr-un grup (organizatie, partid, unitate, comunitate etc.) dupa unii membri ai respectivului grup. Am convingerea ca exista OAMENI si printre politicieni si printre oficialitati si ca ne vom bucura de prezenta unora dintre ei la eveniment. Ar fi si un semnal simbolic ca, indiferent daca au castigat sau au pierdut la alegeri, ei au ramas alaturi de comunitate, copiii cu autism fiind membrii speciali ai comunitatii noastre!

Multi colegi m-au intrebat daca evenimentul va fi unul sobru, unul ”fitos”. Necunoscand decat o mica parte dintre participanti, nu pot sa ma pronunt categoric acum, dar pot sa va asigur ca organizatorii nu intentioneaza asta, ba chiar isi doresc contrariul. Parintii copiilor cu autism stau zi de zi intr-un stres specific activitatilor de rutina pe care trebuie sa le faca singuri si impreuna cu acesti minunati copii. Cu siguranta au nevoie, au dreptul si isi doresc sa uite de acest stres, fie si pentru cateva ore, socializand, distrandu-se impreuna cu participantii la eveniment. Ei isi doresc sa fie o seara distractiva, motiv pentru care au si invitat artisti care stiu sa faca spectacol. Numai de fiecare dintre noi depinde daca va fi sau nu o seara distractiva, cu dans si cu un pahar de vin, cu voie buna si cu multe, foarte multe zambete. Noi facem atmosfera!

Ultimul aspect la care doresc sa ma refer este cel privitor la pretul biletului de intrare (invitatiei). Am mai discutat despre acest aspect intr-o postare anterioara si am specificat ca 100 lei poate fi mult pentru un spectacol, dar aici nu platim spectacolul, ci facem o donatie pentru copiii cu autism. Specatacolul este gratuit pentru toti cei care au posibilitatea si doresc sa faca aceasta donatie. Dar daca sunt persoane sufletiste, care empatizeaza cu acesti copii si cu parintii lor, care ar dori sa le fie alaturi in seara respectiva, dar nu au posibilitati financiare? Pentru acestia exista oameni cu suflet mare care au cumparat deja mai multe bilete si le ofera oamenilor nevoiasi, dar cu suflet curat, pentru a le asigura astfel conditiile de participare la eveniment. Daca sunteti in aceasta situatie sau cunoasteti persoane aflate in aceasta situatie va rog sa ma contactati si rezolvam problema, in limita biletelor cumparate de acel OM sufletist, generos si … anonim. (Precizare: nu sunt eu acel OM!)

Oricine doreste sa sprijine asociatia, sa faca sponsorizari, donatii sau sa cumpere bilete pentru ei sau pentru altii (oameni nevoiasi), imi poate lasa un mesaj privat sau poate contacta presedinta asociatiei, datele de contact fiind prezentate mai jos! De ce sa o faceti? Pentru ca … MERITA!
_______________________________________________________
ASOCIATIA PARINTILOR COPIILOR CU AUTISM DIN JUDETUL BOTOSANI
Cod fiscal (CIF): 32969125
Cont: RO14 BACX 0000 0009 2696 0001
Banca: Unicredit Tiriac Bank Botosani
Presedinte: Gabriela Ivan
Mobil: 0753.454.411
E-mail: apca_bt@yahoo.com
_______________________________________________________

Niciun comentariu: