Despre mine

Fotografia mea
O(rosanu) M(arius). Dupa initialele numelui, s-ar putea afirma ca sunt ... OM! Un OM obisnuit, un OM intre oameni! Apreciat de unii si contestat de altii, in egala masura. Apreciat acum si contestat de aceleasi persoane mai tarziu. La fel de valabil si viceversa! Un OM care face cu pasiune tot ceea ce face (bine sau rau!) si primeste de la cei din jur cu aceeasi pasiune. Un OM dependent prea mult de succese si de aprecierea celor din jur, care se regaseste greu in cazul unui esec sau al nerecunostintei celor pentru care munceste sau pentru care traieste. Un OM relativ bun si altruist (in general), dar foarte exigent cu el insusi si cu cei din jur!

joi, 11 septembrie 2014

Florin Gheorghita - sinceritate, inconstienta sau dispret?

Citesc in presa de astazi declaratia lui Florin Gheorghita ...
Eiii, cum care Florin Gheorghita? Nu se poate sa nu il cunoasteti!!! Este celebrul om politic botosanean, intrat in viata politica ca membru al Aliantei pentru Romania in vremea cand era angajat ca inginer la Electroalfa (patronata de potentul om de afaceri Gelu Ciubotaru, care - trebuie precizat! - nu a avut absolut nicio legatura si/sau interventie pentru promovarea tanarului Florin Gheorghita in postul de viceprimar la varsta de 24 ani!). Este celebrul politician care a trecut ulterior la Partidul Romania Mare, fara interese meschine, evident! Este acelasi celebru om politic cu maxime principii morale care a trecut la Partidul Democrat si, ulterior, la Partidul Democrat-Liberal, partid care l-a sprijinit sa fie o perioada indelungata, din nou, viceprimar al municipiului Botosani. Este celebrul politician si mai putin celebrul om de afaceri, care, dupa cum a precizat de mii de ori (si nu avem motive sa nu-l credem!) nu are absolut nicio legatura cu vila de la Cismea, cu masinile luxoase, cu Floraria Azaleea, cu Microbuzul, cu toate fostele contracte privind spatiile verzi, florile etc din frumosul nostru oras.
Tot nu il cunoasteti pe Florin Gheorghita? Este viitorul independent din Consiliul Local Botosani, care se leapada de Catalin Flutur, alaturi de care a stat (era sa scriu prosperat!) atatia ani, facand si desfacand atatea (in folosul nostru, al cetatenilor, evident!). Florin Gheorghita este punctul vulnerabil (”Calcaiul lui Ahile”) al lui Catalin Flutur, dupa cum si reciproca este la fel de adevarata (stiu ca aceasta afirmatie merita dezvoltata, dar toate la timpul lor, aceasta postare avand alt subiect).

Din amintire in amintire am uitat de unde am plecat: de la declaratia celebrului politician (precizare: celebru nu este neaparat similar cu integru). Pentru cine nu a urmarit mass-media, redau sinteza articolului, incluzand si declaratia lui Florin Gheorghita.

Consilierul local Florin Ghiorghiţă a confirmat joi că a devenit angajat al Registrului Auto Român, ocupând o funcţie de director la nivel regional.
Ghiorghiţă neagă însă că a obţinut această funcţie politic.

"Confirm că ocup această funcţie. Contractul pentru postul de inginer a fost semnat acum două săptămâni, iar cel pentru director regional pe data de 9 septembrie. Este un post strict profesional, un ajutor din partea unor oameni din domeniul economic din Botoşani, fără nicio discuţie cu vreun partid politic", a declarat Florin Ghioghiţă.

Citesc si nu imi vine sa cred! Ori este farte sincer, ori este inconstient, ori manifesta un dispret teribil fata de noi, cetatenii de rand si fata de legile dintr-un stat de drept.

Reiau declaratia sa:

Postul este ”UN AJUTOR DIN PARTEA UNOR OAMENI DIN DOMENIUL ECONOMIC DIN BOTOSANI”!!!

In ce tara si in ce regiune de doi bani am ajuns sa traim, daca posturi de asemenea nivel reprezinta un AJUTOR DIN PARTEA OAMENILOR DE AFACERI???? In plus, de ce i-ar da acei oameni un asemenea ajutor lui Florin Gheorghita? Absolut dezinteresat, evident!!! Cine sunt acei oameni? Imi inchipui ca nu este patronul de la Microbuzul (cunoscatorii ar putea sa considera asta ca fiind o gluma buna!) si nici de la alte firme de transport sau care au vreo legatura cu acest domeniu.

Pentru cine nu cunoaste, ”Registrul Auto Roman (R.A.R) este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competenta in domeniul vehiculelor rutiere, sigurantei rutiere, protectiei mediului inconjurator si asigurarii calitatii” (citat de pe site-ul RAR). Un obiectiv important al RAR il reprezinta ”imbunatatirea mediului concurential, prin cresterea activitatilor de autorizare si de VERIFICARE A OPERATORILOR ECONOMICI din domeniu ...”

Ce se va face Florin Gheorghita daca activitatea profesionala va impune verificarea oamenilor care l-au ajutat acum? Nici nu va indoiti ca va fi corect, asa cum a fost toata viata sa! Moral si corect pana la capat! Ce vina are el ca vine capatul acesta atat de repede de fiecare data?

Pana sa ne lansam noi in diferite speclatii, Florin Gheorghita are obligatia sa comunice public numele tuturor oamenilor din domeniul economic care l-au ajutat sa obtina postul.

In acelasi timp, organele abilitate ar trebui sa demareze imediat cercetarea acestei situatii, pentru a vedea in ce masura suntem in fata unui conflict de interese sau/si a unui trafic de influenta.

In incheiere, fac apel la comunitatea oamenilor de afaceri (sau din domeniul economic) sa imi pregateasca si mie un asemenea ajutor. Daca este cazul, preiau modelul lui Florin Gheorghita si postez si eu tot felul de diplome. Poate acesta este criteriul de selectie: postezi si castigi! Offf, nu stiu de ce, dar am vaga impresie ca nu voi fi ofertat (=recompensat?!)  :(

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt de parere ca este cel mai bun articol scris pana in prezent pe acest blog, desi subiectul F.G. este foarte ofertant. Inteleg ca aici se face referire doar la declaratia acestuia privind obtinerea sefiei RAR. Astept cu interes episodul 2, 3.... :)

mihaela oniciuc spunea...

As vrea sa citesc asemenea articole in presa locala
Nu ar trebui?
Sau si acolo functioneaza "ajutoarele dezinteresate"?